W tym wypadku postępujemy analogicznie jak w przypadku dodawania uczestnika. Dokładna instrukcja znajduje się tutaj.

  1. przejdź do zakładki Użytkownicy > Wszyscy użytkownicy
  2. wyszukaj użytkownika na liście (może skorzystać z wyszukiwarki w prawym górnym rogu)
  3. kliknij na nazwę użytkownika, aby przejść do edycji
  4. zjedź w dół strony do miejsca widocznego poniżej:

5. zaznacz szkolenie w kolumnie (2) po lewej, a następnie kliknij strzałkę w lewo (1). Wybrane szkolenie zostanie przesunięte do kolumny po lewej.

W podobny sposób można przypisywać użytkowników do grup szkoleniowych.

Jeśli chcesz zaznaczyć kilka grup lub szkoleń zaznaczaj jednocześnie trzymając klawisz Shift na klawiaturze
Przy usuwaniu użytkownika z grupy szkoleniowej postępuj zgodnie z powyższym schematem (3) Wybierz grupę, (2) Kliknij na strzałkę lewo, (1) Użytkownikowi został odebrany dostęp do wybranej grupy szkoleniowej.

Po zakończeniu kliknij przycisk Zaktualizuj konto użytkownika.